Jukka Aakula (jukkaaakula) wrote,
Jukka Aakula
jukkaaakula

Rasismin vastustajat

Tämänhetken suosituimpia aatteita on rasisminvastaisuus - ainakin jos rasismin vastaisuudeksi riittää se, että ilmoittaa vastustavansa rasismia.

Yritän alla alustavasti kategorisoida erilaisia rasismin vastustajia.

Oletan tässä, että henkilö joka sanoo julkisuudessa olevansa rasismin vastustaja, hän myös on sitä oikeasti. Kertokaapa kommentissa mihin ryhmään kuulutte - antakaa kommenttinne anonyymisti älkääkä valehdelko. Yrittäkää myös olla valehtelematta itsellenne. Vastatkaa asialllisesti. Voitte perustella mielipidettänne.

Kategorisointi ei tietenkään ole jyrkkä. Jotkut ihmiset ovat yhdistelmiä alla olevista.

1. Teeskentelijät. Nämä henkilöt vastaavat julkiseen kysymykseen, ovatko he rasisteja, että eivät ole. Yksityiskeskustelussa he kuitenkin sanovat leikkisästi, että eivät siedä rasismia, somaleja eivätkä mustalaisia. Joskus nämä ihmiset uskovat jopa itse, että he eivät ole rasisteja.

Tai heiltä puuttuu tarpeeksi argumentointikykyä tai rohkeutta sanoakseen mitä ajattelevat.

2. Emotionaaliset vastustajat. Nämä henkilöt uskovat yleensä vilpittömästi, että ihmispopulaatioiden välillä ei ole eroja äo:ssa. Jos joku muuta esittää, emotionaalinen vastustaja uskoo väitteen esittäjän yleensä olevan jonkinlainen piilorasisti.

Rotueroista puhuminen herättää näissä ihmisissä voimakasta emotionaalista vastustusta ja inhoa. Emotionaalinen vastustaja saattaa jossain tapauksissa myöntää, että rotueroissa voi olla jotain perää, mutta pitää eroista puhumista kuitenkin täysin turhana ja moraalisesti epäilyttävänä.

3. Moralistit. Nämä ihmiset ajatelevat että rasismi on väärin riippumatta siitä, onko rotueroilla todellisuuspohjaa. He eivät esimerkiksi missään tapauksessa hyväksy ajatusta, että Suomi valitkoon maahanmuuttajia sen perusteella mihin rotuun ko. ihmiset kuuluvat.

4. Egoistit. Nämä ihmiset tietävät totuuden rotueroista ja niitten yhteiskunnallisista vaikutuksista. He eivät kuitenkaan puhu näistä asioista, koska eivät halua laittaa itseään likoon tai koska he saavat etua siitä että julistautuvat rasismin vastustajiksi.

5. Pragmaatikot. Nämä ihmiset tietävät totuuden rotueroista, mutta uskovat että niistä puhuminen ei ole käytännössä järkevää, koska erot ovat joko sen verran pieniä, että niillä ei ole merkitystä, tai rotueroista puhuminen antaa vain aseita rasisteille.

Itse uskoisin, että kaikki ylläolevat ryhmät ovat suht suuria paitsi ryhmä 3. Se edustaa lähinnä eräänlaista idealistista anti-rasismia, jota aika harva edustaa mutta eräät väittävät edustavansa.

Subscribe

 • Tuomio Jumalanpilkasta

  Muhammedia ei saa pilkata. Tuomio on eräänlainen toisinto Hannu Salaman tuomiosta hänen kirjastaan Juhannustanssit. Tosin…

 • Mobiilpalvelut ja HS

  HS:n taloussivuilla oli eilen uutinen mobiilipalveluista. Uutisen pääsisältö oli että uusien palvelujen tulo…

 • Eero Paloheimo sanoi taas mitä ajatteli

  Vihreitten ex-kansanedustaja Eero Paloheimo sanoi taas mitä ajatteli: Muukalaiskammoiset ja muukalaisnälkäiset suomalaiset ovat…

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 4 comments